Det kan vara värt att prova parterapi

Om du är i ett förhållande och allt inte är perfekt kan parterapi i Kungsbacka vara något att överväga. Parterapi är precis vad det låter som: två personer i ett förhållande som samarbetar med en terapeut för att lösa sina problem tillsammans.

Parterapi kan hjälpa till med alla typer av relationer, oavsett om det rör sig om vänskapsrelationer eller romantiska relationer. Parterapi kan äga rum i enskilda sessioner där varje person turas om att prata mellan terapeuten och den ena partnern medan den andra lyssnar, eller så kan båda partnerna gå igenom separata enskilda sessioner så att var och en har tid att prata om sina bekymmer utan att bli avbruten. När alla känner sig bekväma med hur de ska uttrycka sig kommer parterapin att bestå av att båda partnerna kommer samman för gruppsessioner där det finns mer möjlighet till diskussion. Att gå på parterapi är ofta mycket effektivt, men ibland är det nödvändigt att planera in ytterligare individuella sessioner eller till och med prova olika typer av terapier.

Parterapi kan hjälpa till med allt från kommunikationsproblem till otrohet. Par kan gå igenom alla typer av problem, oavsett om de är allvarliga eller bara mindre irritationsmoment som har lett till gräl med tiden. Par som redan överväger att separera eller skiljas bör ändå överväga parterapi eftersom vissa ämnen kan vara svåra för någon som känner sig sårad eller förrådd av sin partner. Par med barn har lättare att samarbeta med en terapeut om de vet att deras barn kommer att vara trygga och ha det bättre om de stannar tillsammans.

Om du tror att ditt förhållande skulle kunna dra nytta av parterapi i Kungsbacka skulle jag rekommendera dig att kolla runt vilka terapeuter det finns i närområdet för att se om någon av dem kan ge dig och din partner den hjälpen ni behöver.